Twee dagtitels voor IJlster fierljeppers

Afgelopen zaterdag was alweer de negende competitie wedstrijd in Grijpskerk. Dit leverde uiteindelijk twee dagtitels op voor de vereniging. In de categorie Meisjes Topklasse wist Hanneke Westert de dagtitel binnen te slepen met een seizoensrecord van 14,38. Nadat ze in de voorronde al 14,34 had neergezet, wist ze deze afstand in haar eerste finale sprong nog met 4 cm aan te scherpen. Daarnaast sprong Iris Wijbenga in deze categorie een persoonlijk record, zij sprong 13,05 meter.

Riemer Durk Krol veroverde in de categorie Junioren Topklasse de dagtitel. Hij bouwde zijn wedstrijd uitstekend op en kwam in zijn derde poging tot 18,31 meter. Dit betekende voor hem zijn allereerste 18-meter sprong én zijn allereerste dagtitel van dit seizoen.

Overig IJlster succes was er in de categorie Jongens Topklasse. Douwe Abma werd daar tweede door voor het eerst in zijn carrière over de 16-meter te springen. In zijn tweede sprong kwam hij tot 16,12 meter. Wytse Steensma werd derde bij de Jongens met 15,86 meter.

Media
Interviews Omrop Fryslân

Uitslagen
Volledige uitslag