Vienne van der Knaap Nederlands Kampioen fierljeppen jeugd

Vienne van der Knaap uit IJlst heeft zaterdag in It Heidenskip ook de Nederlandse kampioenschap fierljeppen bij de jeugd meisjes t/m 10 jaar veroverd. Nadat ze drie weken geleden in IJlst nog de Friese titel bij de meisjes won, pakte ze nu met een afstand van 8.10 mtr, tevens een schansrecord, ook de Nederlandse titel. Het zilver ging mee naar Holland en was voor Gemma van Oosterom met een afstand van 8.04 mtr. Nynke Klein Velderman uit Koudum pakte met 7.63 mtr het brons. Femke Valkema uit IJsbrechtum werd met 6.52 mtr 6e

Hylkje Hoekstra uit Oudega, drie weken geleden nog Fries Kampioen bij de meisjes 11 en 12 jaar, lukte het net niet zich in deze categorie te plaatsen voor de finale. Zij bleef steken op een 6e plaats met een afstand van 7.96 mtr. De Nederlandse titel ging hier naar Jeltske Terpstra van de afdeling Winsum met een afstand van 8,46 mtr.

De titel bij de jongens t/m 10 jaar bleef in It Heidenskip en was voor Reinder Haanstra met 8,99 mtr.

Bij de jongens 11 en 12 jaar werden Timo van der Knaap uit IJlst 5e met een afstand van 9,57 mtr. Ook zijn clubgenoot Riemer Zijlstra viel net buiten de prijzen en werd 4e met een afstand van 9,61 mtr. De titel in deze categorie ging ook naar de afdeling Winsum. Met 10.50 mtr pakte  Mads Tolsma uit Berlikum de Nederlandse titel.

Prijswinnaars jeugd NK 2019