Succes foar Drylts by de Waadhoeke Ljepperij

Afgelopen week is de waadhoeke ljepperij versprongen in Winsum. Deze begon al een beetje op donderdag waar er opvallend gesprongen werd.
Bij de meisjes was het Fenna Jongsma die samen met Femke de Vries en Fimke van der Haring 11,84 meter sprong en hiermee het 4e plakje behaalde.
Ook Sjoerd Nauta slaagde er in om als 4e ljepper op de avond exact de zelfde afstand van 11,84 te springen. Ook hem leverde dit het 4e plekje op achter Evert Zijlstra, 2e, en Aise Jongsma, 1e.
Hindrik Jacob Krol kon bij de jongens B ook tot eem 3e plaats ljeppen met een afstand van 11,78.

De eerste klas wedstrijd stond in het teken van ”de nieuwe formule”.

Met deze formule worden de beste twee afstanden van de voorronde bij elkaar opgeteld voor de plaatsing voor de finale. Het lukte Hanneke Westert met een nieuw PR van 13,23 om een totaal van 39,41 te ljeppen en pakte hiermee het brons achter Tirza Boschma, die met een totaal van 39,82 nipt voor wist te blijven.

Bij de Jongens wist Wytse Steensma gebruik te maken van de nieuwe formule en kon met een totaal van 44,60 het 3e plekje bemachtigen.

Bij de Junioren gebeurde waarvan gedacht werd dat het niet kon, Wietse Nauta werd van zijn troon gestoten. Folkert Veldstra Sprong een nieuw PR van 17,88 waarmee hij het goud wist te veroveren. Het zilver was voor Wietse Nauta en het Brons voor Jos Bethlehem.

Ook bij de senioren was er IJlster succes. Thewis hobma wist met een constante serie en een totaal van 57,40 dik te winnen van Feike Stellingwerf (52,86) en Sytse Bokma (38,91)