Veel IJlster prijswinnaars in Winsum

Afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd in Winsum waren er veel IJlster prijswinnaars, aan het eind van de wedstrijd stond de teller op 10 prijzen.

In de categorie senioren topklasse brak Jan Teade Nauta de wedstrijd open met een mooie openingssprong van 19,93. Dit leverde hem uiteindelijk de derde prijs op. Thewis Hobma leek in zijn laatste finalesprong de winst te behalen, maar sprong net één centimeter te weinig en eindigde met zijn 20,32 als tweede. Anna-Jet Leyenaar werd bij de dames topklasse tweede met een afstand van 14,87 en was de enigste IJlster prijswinnaar in deze categorie. Erg opvallend in de junioren topklasse was dat de top 5 bestond uit IJlster springers. Wietse Nauta zette zijn ongeslagen reeks verder door te winnen met 18,14. Abe Luuk Stedehouder werd tweede met 16,36 en Folkert Veldstra werd derde met 16,15. Bij de jongens topklasse sprong Wytse Steensma alweer een nieuw persoonlijk record en werd tweede met 16,34. In diezelfde categorie eindigde Riemer Durk Krol als derde met 15,96. Lisse van der Knaap ging er met de dagtitel van door bij de meisjes topklasse. Met 14,12 won zij de wedstrijd. Manon Koehoorn werd in die categorie derde met een afstand van 12,58.

Uitslag 

Artikel Leeuwarder Courant

Artikel Friesch Dagblad