Jan Teade Nauta verrast en grijpt de winst

Afgelopen zaterdag was alweer de eerste wedstrijd in Buitenpost. Onze vereniging was goed vertegenwoordigd met 8 springers bij de tweede klas en 16 springers bij de eerste klas.

’s Middags bij de tweede klas sprong Anna-Jet Leyenaar na 8 jaar weer een officiële competitiewedstrijd en presteerde boven verwachting. In haar tweede sprong kwam zij tot een afstand van 14,62 en werd hiermee tweede in haar categorie. Bij de Jongens A werd Aise Jan Jongsma derde met een afstand van 12,04. In de categorie Jongens B waren er maar liefst twee prijswinnaars, Sjoerd Nauta werd eerste (12,09) en Wietse Leffertstra werd tweede (11,91). Ook bij de Meisjes A waren er twee prijswinnaars van onze vereniging, Hanneke Westert ging er met de winst van door met een afstand van 12,62 en Fenna Jongsma werd derde (10,41)

’s Avonds was het de beurt aan de ljeppers van de eerste klas. Onder prachtige omstandigheden mochten de IJlster springers laten zien wat ze in hun mars hadden. Jan Teade liet zich als debutant bij de Senioren Topklasse direct zien, in zijn derde poging sprong hij een nieuw Persoonlijk Record van 20,07 en won daarmee de wedstrijd. Zijn broertje Wietse Nauta greep bij de Junioren Topklasse de dagtitel met een afstand van 17,08. Stefan Douma werd bij de Jongens Topklasse tweede met 15,40.

Uitslagen:
2e klas
1e klas

Artikelen:
Leeuwarder Courant
Friesch Dagblad