Wietse en Bente Fries Kampioen 2018

De tweede zaterdag van augustus staat bij vele fierljeppers omcirkeld in de agenda. Op deze dag wordt namelijk het Fries Kampioenschap fierljeppen georganiseerd op de fierljepschansen in Winsum. Op 11 augustus was het zover. Maar liefst 16 springers van IJlst hadden zich gekwalificeerd voor deze wedstrijd. In de categorie Meisjes kleurde het hele podium in de kleuren van onze vereniging. Bente Vlas, Tirza Boschma en Lisse van der Knaap stonden alle drie in de finale. Uiteindelijk was het Bente die er met de Friese titel van door ging. Met een nieuw persoonlijk record van 15,36 wist zij de titel binnen te slepen. In de categorie Jongens behaalde Abe Luuk Stedehouder een derde plaats met een afstand van 15,73. Wietse Nauta verraste vriend en vijand door met een nieuw persoonlijk record van 19,02 de Friese titel bij de Junioren te winnen. Hiermee versloeg hij zijn broer Jan Teade Nauta die uiteindelijk derde werd met een afstand van 18,25. Bij de Senioren was het een hele speciale wedstrijd voor Thewis Hobma. Dit seizoen is namelijk zijn allerlaatste en hij wilde dan ook graag wat laten zien. Helaas liep Hobma tijdens de Fryslân Cup in IJlst een blessure op, waardoor hij tijdens het Fries Kampioenschap niet geheel fris en fruitig aan de start verscheen. Toch deed hij een poging en in zijn eerste sprong kwam hij tot een afstand van 18,92. Vervolgens liet hij zijn twee overige voorronde sprongen lopen. Thewis behaalde uiteindelijk de finale, maar besloot om geen sprongen meer te maken en hij nam afscheid van het fierljeppen.