3x succes voor familie Nauta tijdens Fryslân Cup

Vorige week woensdag 23 augustus werd de Fryslân Cup georganiseerd op de schansen in IJlst. Tijdens deze speciale Gouden Rige wedstrijd vallen dubbele punten te behalen, waardoor het Gouden Rige klassement nog helemaal over de kop kon gaan. Onze vereniging werd tijdens deze wedstrijd vertegenwoordigd door maar liefst 10 springers. Opvallende deelnemer was Stefan Douma. Stefan springt normaal in de 2e klasse wedstrijden, maar door afmeldingen mocht hij aan deze wedstrijd deelnemen.

In de categorie meisjes wist Tirza Boschma derde te worden met een afstand van 13,58. Haar clubgenoot Bente Vlas deed dit net iets beter en nam de tweede prijs mee naar huis met een afstand van 14,14. Bij de Dames was het Klaske Nauta die met een sprong van 14,93 de titel bij de dames mee naar huis nam. Dit was niet het enige succes van de familie Nauta tijdens deze wedstrijd. Wietse Nauta sprong 17,56 en met deze afstand werd hij kampioen bij de jongens. Zijn broer Jan Teade Nauta won bij de junioren met een afstand van 18,33. Bij de senioren wist Thewis Hobma de derde prijs mee naar huis te nemen met een afstand van 20,04.

Na de wedstrijd werden ook de prijzen voor het Gouden Rige klassement uitgereikt. Hierbij de winnaars van IJlst:

  • Bobby Zwaagman (junioren) 1e met 26 punten.
  • Jan Teade Nauta (junioren) 3e met 24 punten.
  • Klaske Nauta (dames) 3e met 20 punten.
  • Wietse Nauta (jongens) 1e met 40 punten.
  • Bente Vlas (meisjes) 2e met 17 punten.